Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
kuraczek
|
Wysłany: Wto Mar 01, 2016 13:13 Temat postu: |
|
|
to tez prawda, ze trzeba sie odpowiednio przygotowac do snu _________________ Sesja zdjęciowa w Gliwicach |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Wto Mar 01, 2016 13:13 Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
inka28
|
Wysłany: Pią Kwi 15, 2016 10:40 Temat postu: |
|
|
sen mam bardzo mocny i przesypiam cale noce, moim problemem jest kłopot z zasypianiem, bardzo często nie mogę zasnąć i siedzę do późna |
|
Powrót do góry |
|
 |
żywiołka
|
Wysłany: Pią Maj 06, 2016 09:25 Temat postu: |
|
|
inka28 napisał: | sen mam bardzo mocny i przesypiam cale noce, moim problemem jest kłopot z zasypianiem, bardzo często nie mogę zasnąć i siedzę do późna |
Staraj się wyciszyć przed snem - wyłącz komputer, telewizor. _________________ odżywki białkowe
jabłczan kreatyny |
|
Powrót do góry |
|
 |
nadzieja
|
Wysłany: Nie Maj 08, 2016 10:50 Temat postu: |
|
|
Ze snem u dorosłych jest podobnie jak u dzieci. Gdy chcemy by nam maluch usnął musimy go do tego przygotować. Najczęściej u mojego dwulatka stosuję długi spacer po lesie. Co ciekawe najpierw był to sport na wykończenie jego sił. Teraz zaczyna wąchać kwiatki, podglądać zwierzęta. O ile nigdy nie zdąży zobaczyć sarenki, czy dzika to żuczki i dzięcioły są teraz dla niego najlepszą atrakcją. Po dwu godzinach dopomina się byśmy szli do samochodu i wracali do domu. Oczywiście w samochodzie nie możemy pozwolić mu sunąć. Potem idziemy do wywietrzonej chłodnej sypialni i dzidzia zasypia, bez smoczka. Tak samo jest z nami. Dobrze jest przed snem pobiegać czy pojeździć na rowerze. Osobiście wolę bieganie bo bardziej męczy. Odreagowanie po całym dniu przy telewizorze, czy internecie to zwykła strata czasu. Nawet to bardziej nie pozwala potem usnąć. Podobnie myśli o tym co mamy zrobić następnego dnia, albo jak pokonać problemy które powstały. Porady z medycznego punktu widzenia znajdziecie na http://wylecz.to/pl/poradnik-eksperta/pytania/115.html . |
|
Powrót do góry |
|
 |
Feniks12
|
|
Powrót do góry |
|
 |
govbalix
|
Wysłany: Pon Maj 09, 2016 19:04 Temat postu: |
|
|
Naukowcy z Holandii przeprowadzili badanie na myszach, które jednoznacznie pokazało, że nieregularne godziny snu zwiększają prawdopodobieństwo wystąpienia nowotworów. Wcześniejsze badania wskazywały, że kobiety, które przez wiele lat pracowały na nocną zmianę, częściej chorowały na raka piersi. _________________ tanie okna |
|
Powrót do góry |
|
 |
sonecko
|
Wysłany: Wto Maj 10, 2016 10:10 Temat postu: |
|
|
govbalix napisał: | Naukowcy z Holandii przeprowadzili badanie na myszach, które jednoznacznie pokazało, że nieregularne godziny snu zwiększają prawdopodobieństwo wystąpienia nowotworów. Wcześniejsze badania wskazywały, że kobiety, które przez wiele lat pracowały na nocną zmianę, częściej chorowały na raka piersi. |
No to nieźle... _________________ therm line forte opinie
białko serwatkowe |
|
Powrót do góry |
|
 |
klusora
|
Wysłany: Sro Lip 20, 2016 08:06 Temat postu: |
|
|
inka28 napisał: | sen mam bardzo mocny i przesypiam cale noce, moim problemem jest kłopot z zasypianiem, bardzo często nie mogę zasnąć i siedzę do późna |
mam podobnie... _________________ acai verde
slabire rapida |
|
Powrót do góry |
|
 |
oborniok
|
|
Powrót do góry |
|
 |
hivowic
|
Wysłany: Pon Paź 31, 2016 13:17 Temat postu: |
|
|
oborniok napisał: | a ja mam kłopot z tym żeby się zwlec z łóżka!! |
Tez mam z tym problem  _________________ natur-cosmetics |
|
Powrót do góry |
|
 |
marzena8
|
Wysłany: Sro Paź 25, 2017 21:39 Temat postu: |
|
|
może na nieregularny sen posłuchaj sobie muzyki na http://www.electronicbeats.net/pl/ Electronic Beats techno jest to bardzo fajny portal muzyczny, ja go również załączam do snu 
Ostatnio zmieniony przez marzena8 dnia Sro Lis 01, 2017 13:19, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
taderi
|
Wysłany: Pią Paź 27, 2017 06:53 Temat postu: |
|
|
Ja spie "jak zabity" i wspolczuje tym ktorzy maja klopoty ze snem ;/ |
|
Powrót do góry |
|
 |
elabarbara
|
Wysłany: Wto Gru 05, 2017 19:15 Temat postu: |
|
|
Ja kiedyś mało spałam bo byłam tak zwanym nocnym markiem. Mąż nalegał bym zmieniła tryb i kładła się normalnie spać, bo jeszcze się rozchoruje. I tak z ciekawości czytałam artykuł o tym jak się wysypiać- http://bialamagia.pl/jak-sie-wysypiac/ . I fakt przeciętnie powinniśmy spać 7 godzin by się wysypiać. |
|
Powrót do góry |
|
 |
veronea0987
|
Wysłany: Sro Gru 06, 2017 22:18 Temat postu: |
|
|
A może to bezdech? Mój znajomy miał podobne doświadczenia i potwierdziła się diagnoza - bezdech. Od tego czasu musi spać w specjalnej masce. _________________ www.ad-booking.pl |
|
Powrót do góry |
|
 |
marek7_47
|
Wysłany: Sob Gru 09, 2017 14:41 Temat postu: Sposoby na regularny sen |
|
|
Pamiętam z dzieciństwa, że przyjemnym sposobem na zasypanie było mleko z miodem, które robiła mama. Teraz w dorosłym życiu uważam, że regularny sen jest niezbędny aby walczyć ze zmęczeniem psychicznym.
http://www.cegos.pl/jak-walczyc-ze-zmeczeniem-psychicznym/ |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Sob Gru 09, 2017 14:41 Temat postu: |
|
|
|
|