Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Sparx
|
Wysłany: Sob Mar 19, 2016 12:11 Temat postu: Co na przeziębienie? |
|
|
Moje dziecko znowu dopadł katar i mam wrażenie, że jak nic z tym nie zrobię, to przeziębienie przerodzi się w grypę. Zastanawiam się więc co z tym fantem zrobić. Być może Wy forumowicze wiecie co na przeziębienie dla dziecka podać w pierwszej kolejności? Słyszałem, że dobrze sprawdzi się w takich okolicznościach syrop Pelavo. Stosowaliście go kiedyś? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Sob Mar 19, 2016 12:11 Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
balicioq
|
Wysłany: Sob Mar 19, 2016 21:04 Temat postu: |
|
|
Warto zawsze mieć w domu: cebulę, czosnek, miód i cytryny oraz kurkumę i sodę oczyszczaną (można z nich sporządzić płukankę do gardła), a także świeży i suszony imbir, sok malinowy, sok z owocu dzikiej róży lub sok z aronii czy czarnej porzeczki. Warto także uzupełniać stale zapas bananów (zawierają bardzo wiele witamin i związków mineralnych), cytrusów i kiwi oraz jabłek. _________________ aborcja UK |
|
Powrót do góry |
|
 |
porfikik
|
Wysłany: Nie Mar 20, 2016 20:29 Temat postu: |
|
|
W sklepie zielarskim kup opakowanie korzenia prawoślazu i lukrecji. Wymieszaj. Weź łyżkę mieszanki i zalej szklanką gorącej wody. Jak przestygnie, popijaj małymi łykami. Uwaga, jeśli masz nadciśnienie, nie stosuj tej metody (lukrecja podwyższa ciśnienie).
Zmiażdż kilka ząbków czosnku, wyciśnij sok z jednej cytryny i zalej niewielką ilością przegotowanej wody. Przełóż do ciemnego słoiczka i odstaw na kilka dni. Popijaj trzy razy dziennie po małym kieliszeczku.
Popijaj herbatkę z lipy, czarnego bzu i malin, możesz zrobić sobie mieszankę albo łączyć fiksy. _________________ https://www.e-dolar.pl/?p=kantor-ilawa |
|
Powrót do góry |
|
 |
waldi10
|
Wysłany: Pon Mar 21, 2016 15:27 Temat postu: |
|
|
ja polecam naturalne sposoby, duzo swiezych owocow i warzyc + czosnek _________________ obrazy na ścianę |
|
Powrót do góry |
|
 |
iwa
|
Wysłany: Pon Mar 28, 2016 15:42 Temat postu: |
|
|
Idź z dzieckiem do lekarza. |
|
Powrót do góry |
|
 |
kubiczek
|
Wysłany: Sro Mar 30, 2016 15:24 Temat postu: |
|
|
ja bym zalecal przede wszystkim dużo owocow i warzyw, trochę suplementow diety z witaminami i czosnek  _________________ Preparat na stawy |
|
Powrót do góry |
|
 |
maciej74
|
Wysłany: Czw Mar 31, 2016 13:28 Temat postu: |
|
|
przede wszystkim swieze rzeczy bo w nich jest najwiecej witamin  _________________ longines sklep |
|
Powrót do góry |
|
 |
elabarbara
|
Wysłany: Czw Gru 14, 2017 12:27 Temat postu: |
|
|
Choć nie wszystkie objawy typowe dla przeziębienia muszą być oznaką większej choroby, nie powinniśmy ich bagatelizować – szczególnie u dzieci. Z artykułu dowiecie się, w jaki sposób zaopiekować się dzieckiem, u którego występują typowe objawy przeziębienia, http://zdrowietiens.pl/jak-pielegnowac-dziecko-z-przeziebieniem/ |
|
Powrót do góry |
|
 |
smalinosik
|
Wysłany: Czw Gru 14, 2017 19:29 Temat postu: |
|
|
Sprawdzonym patentem u mnie w domu jest syrop http://levopront.pl/suchy-kaszel-u-dzieci/ który mogą stosować zarówno dzieci, jak i dorośli. Sprawdza się szczególnie dobrze w przypadku suchego i uciążliwego kaszlu. Już po dwóch dniach widoczna była znaczna poprawa. |
|
Powrót do góry |
|
 |
ajakan
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Witold596
|
|
Powrót do góry |
|
 |
klaudunia
|
Wysłany: Sro Lut 28, 2018 21:40 Temat postu: |
|
|
Ja z przeziębieniem wolę od razu iść do lekarza, bo nie wiadomo w co może się to zamienić. Raz już tak zbagatelizowałam chorobę syna i nic dobrego z tego nie wyszło _________________ Gąbki polerskie |
|
Powrót do góry |
|
 |
mimoza
|
Wysłany: Nie Mar 04, 2018 14:56 Temat postu: |
|
|
Mam nadzieję ze sezon na przeziebienia już powoli mija. Ale w przyszłym roku to już będę dobrze przygotowana. Zobaczcie tu http://www.arbuziaki.pl/smaczne-i-zdrowe-syropy-domowej-roboty/ Bynajmniej z dwóch przepisów skorzystam i będę leczyc rodzinkę naturalnymi sposobami, a nie antybiotykami. Trafiłam na ten bolog przez przypadek i bardzo mi sie spodobały jego artykuły. |
|
Powrót do góry |
|
 |
BlackStar
|
Wysłany: Nie Mar 04, 2018 16:46 Temat postu: |
|
|
Lekarz może być tutaj na prawdę pomocny. Ja bym się udał bezpośrednio do niego. _________________ Każdy z nas nosi w sobie niebo i piekło. |
|
Powrót do góry |
|
 |
lokiz
|
Wysłany: Pon Mar 05, 2018 16:02 Temat postu: |
|
|
Dzięki wszystkim za wypowiedzi na ten temat bo mam podobny problem i nie mogę sobie z tym poradzić :/ _________________ http://iwedkarski.pl/Kolowrotki/Gruntowe |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Pon Mar 05, 2018 16:02 Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry |